24 Şubat 2012 Cuma

Yaşlanmanın etkileri ve korunma yolları

Yaşlanmanın etkileri ve korunma yolları

Yaşlanmanın etkileri ve korunma yolları

Şamdan Plus/Şah Yaycı
Geçip giden yılların, güzelliğinizi ya da yakışıklılığınızı da beraberinde götürdüğünü düşünmeyin! Her yaşta güzel ve hoş olmamız mümkün. Bırakın olgunluğunuz, cildinizde kendini göstersin. Siz yeter ki yaşlılığın etkileriyle başa çıkmasını bilin.
Bir sabah uyandığınızda cildinizin daha kuru olduğunu, daha nemsiz göründüğünü, gözeneklerinizin genişlediğini, göz kenarı ve alın çizgilerinizin daha belirgin hale geldiğini fark ediyorsunuz. Bunu hissettiğiniz gün anlayın ki siz hızlı bir yaşlanma sürecine giriyorsunuz. Ortalama 35 yaşından sonra gözlenmeye başlayan bu sürecin etkilerini azaltmak mümkün. 35-40 ve 50-55 yaşları arasında iki hızlı yaşlanma dönemi vardır. Bu süreçte yapacağınız doğru medikal estetik müdahalelerle yaşlılığın derin etkilerini azaltabilirsiniz. Ancak hepsini doğru yerde ve doğru şekilde devreye sokmanız gerekir.

Yeni trend 'yaşının iyisi' olmak
Dünyada yeni yükselen trendler kesinlikle bu yönde. Artık kimse 60 yaşında sıfır çizgili bir kadın görmek istemiyor. 60 yaşındaysanız tabi ki derin çizgileriniz olacak, tabii ki bir ifadeniz olacak ama bu sarkmaları, göz kenarlarında gözlendiği gibi derinliği artmış çizgileri biraz hafifleterek, yüze ışıltılı, sağlıklı bir görünüm kazandırmak bugün artık çok daha ön planda.
20'li ve 30'lu yaşlar
Bu yaş aralığındaki kişilerin medikal estetik konusunda bir müdahaleye gereksinimi olmaz. Öncelikle dikkat etmeniz gereken şey, kendinizi güneş hasarından korumaktır. Bu yaşlarda ağır krem kullanımına gerek yok. Normal bir temizleyici ve nemlendirici yeterlidir. Gece kremi kullanımından da olabildiğine uzak durulmalıdır. Bu dönemde medikal estetik olarak yapılacak tüm müdahale, aknesi varsa hastayı dermatolojiye yönlendirmektir.


30'lu ve 40'lı yaşlar: Pudralanmış bir yüz etkisi
Pudra hissi, derinliği azalmı çizgilerin olduğu anlamına geliyor. Kahverengi, koyu lekelerin olmadığı, pudralanmış bir cilt görüntüsü idealdir

30-35 yaş arası
Bu dönemde vitamin alımına başlanılması gerekir. Hastaların çoğunlukla uzmanlara geliş şikayetleri, alın, göz çevresi çizgileri ile burun ve ağız kenarlarında oluşan çizgiler olur. Alın ve göz çevresi için en iyi tedavi botosk, burun ve ağız kenarları çizgileri için ise hiyalüronik asit dolgu uygulamalarıdır.


35-45 yaş arası
Bu yaş aralığındaki kişiler tam arkalarında dik olarak ışık vuracak şekilde ayna karşısına geçsinler. Göz altlarından başlayan üç tane çam ağacı gibi bir görüntü görecektir. Elmacık kemiğinin burna yakın kısmında bir bölünme, burun ile ağız arası bir bölünme, dış dudakla ile çeneyi birleştiren bir çizgi. İste bunlar 35-45 yaş yapılacak dolgu bölgeleridir. Artık bu dönemde mezoterapi, mesolift, fraksiyonel lazer gibi tedavilerden de yararlanabilirsiniz. Ayrıca vitaminle birlikte yoğun kozmetik kullanımının ve beslenme programının da düzelmesi gerekir.
40'lı ve 60'lı yaşlar
Aslolan ifadeyi kaybetmeden nemli bir cilt görüntüsü elde etmek. Daha genç yaşlardaki pudralanmış görüntü bu dönemde kaybolur. Çizgilerin derinleştiği, yüzdeki gölgelerin arttığı bu yaş aralığının aşırı nemli, pırıl pırıl bir cilt yakalaması için nem tutma kapasitesi yoğun moleküllü mezoterapilerle müdahale edilmesi önerilir. Fraksiyonel Lazer (toparlayıcı), dolgu ve vitaminlerin uygulanabilecegi dönemdir.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder