26 Şubat 2012 Pazar

Cilt Bakımı | Vücut çatlaklarına karşı öneriler


Vücut çatlaklarına karşı öneriler

Vücut çatlaklarına karşı öneriler
Vücut çatlarına karşı neler yapılabilir bilmek ister misiniz? Bu sorundan kurtulmak için size birkaç önerimizolacak. İşte çatlaklara karşıönerilerimiz;


Kadınların en değeri giysisi ciltleridir. Ciltlerinin her zaman pürüzsüz ve canlı gözükmeleri isterler. Fakat geçen zaman için birtakım sorunlar ile karşılaşılabilir. Bunlardan biri de cildimizde meydana gelen vücut çatlaklarıdır. Vücut çatlakları çoğu kez tamamen ortadan kaldırmak mümkün olmaz fakat alacağınız birkaç önlemle bunu daha da azaltabilirsiniz.
Bunun için alınacak önlemler şöyle;
1.Vücut çatlaklarına neden olan en önemli etken sık kilo alıp vermektir. Mümkünolduğunca dengeli beslenmeye ve formada kalmaya özen gösterin. Sürekli kilo alıp vermekten kaçının.
2. Hamilelikte vücut çatlaklarına neden olur. Bunun önüne geçmek için, hamileliğiniz başladığından itibaren karnınız büyümeden doktorunuzun önereceği bir takım kremler kullanabilirsiniz.
3. Hamile kalmadan önce de yine bir cilt uzmanınızın önereceği bir takım ilaçlar ve kremler kullanabilirsiniz.
4. Bitkisel bir takım kürler de işe yaramaktadır. Bunlardan bazılarını deneyebilirsiniz.
5. En önemlisi egzersiz ve spor yapmak çatlak oluşumunu önleyen bir yöntemdir. Düzenli spor yapmanız ve sağlık beslenmeniz sizi vücut çatlaklarından koruyacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder