25 Şubat 2012 Cumartesi

Cildiniz /Kuru Cilt Hakkında

Kuru cildi anlamak

Hava koşulları, çevre, beslenme biçimi, sabunlar ve deterjanlar ile kalorifer ve klima dâhil olmak üzere birçok faktör kuru cilde neden olabilir. Temel olarak kuru cilt, cildin doğal nemlendirici faktörünün (DNF) ve ciltteki doğal yağların azalmasından kaynaklanıyor olabilen nem kaybıdır. Cilt üzerinde bulunan doğal yağın çoğu, sağlıklı kalması için gereksinim duyduğu doğal nem korumasını kaldıran gün içindeki rastgele temaslarla yitirilmektedir. 

Tüm bunlar cildin, suyu doğal olarak emme yeteneğini azaltıp hücrelerin büzülmesine ve ciltte gerginlik hissedilmesine neden olur. Cilt hücreleri, gereksinim duydukları nem olmayınca eninde sonunda katılaşır, esnekliğini yitirir ve çatlak ve pütürlü hale gelir Bu daha sonra, tahriş edicilerin daha derine işlemesine izin verir ki bu nedenle de kuru cilt ciltte hassasiyete yol açar.

Su, cilde gerçekten sulandırma yeteneğini kazandıran tek bileşendir. Losyonlarda bulunan tüm diğer bileşenler nemi cildin içinde hapsetmek için kullanılmakta olup Vaseline Intensive Rescue serisi işte tam burada devreye girmektedir.

Vaseline Intensive Rescue Serisi – anında rahatlama ve çok kuru cilt için uzun süreli bakım
Vaseline Intensive Rescue serisinde, cildin suyu tutmasına ve nemli kalmasına yardımcı olan, hem katman güçlendiriciler hem de nem tutucular (nemi cildin içine çekmeye ve nemi orada tutmak için sünger işlevi gören) bulunmaktadır. Günlük bakım, kuru cildi tekrar sağlığına kavuşturabilir ve cildin su tutma düzeyi bakımın sürdürülmesiyle korunabilir. Bu da cildin kendini onarmasına yardım eder ve sağlığını yitirmesini engeller.


Vaseline Intensive Rescue Yatıştırıcı El Kremi
Sağlıklı cilt doğal olarak kendini iyileştirir. Fakat eller sürekli aktif olduğundan ve birçok dış etkene maruz kaldığından, bu doğal iyileşme süreci kesintiye uğrayabilir. Bu durum da  ciltte çatlamalara ve sertleşmeye yol açar. Vaseline Yatıştırıcı El Kremi’nin eşsiz formülü, cilde yoğun nemlendiricilerle nüfuz eder ve birkaç saniye içerisinde emilir. Vaseline Yoğun Yatıştırıcı El Kremi çok kuru cilt için anında rahatlama ve uzun süreli nem sağlamakla birlikte aynı zamanda ellerin yağlı ve kaygan kalmaması için özel bir şekilde formüle edilmiştir.

Vaseline Intensive Rescue Nemlendirici Ayak Kremi
Sağlıklı cilt doğal olarak kendini iyileştirir. Fakat yorgun ayaklar sürekli yoğun baskı altında olduğundan bu doğal iyileşme süreci kesintiye uğrayabilir. Bu durum da , ciltte çatlamalara ve sertleşmeye yol açar. Vaseline Nemlendirici Ayak Kremi cilt ile temas ettiği anda cildi yumuşatır. Cildi derinlemesine nemlendirerek, cildin doğal yenilenme süreci için ihtiyacı olan ideal ortamı sağlar ve cildin sertliğini azaltır. Daha sonra cildi, doğal iyileşme sürecinin işlemesi için ideal ortamı sağlayarak derinlemesine nemlendirir ve üzerindeki pürüzleri azaltır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder