25 Şubat 2012 Cumartesi

Cilt Bakımı / Kuru Cilt

Kuru Cilt





Cildinizde uygun nem seviyesinin olmaması, cildin yenilenme sürecinde aksaklık yaratır. Cildin kendini yenilemesi, stratum corneumdaki hücrelerin doğal eliminasyonu sonucunda oluşur. Dökülme süreci doğru işlemediğinde, ölü cilt hücreleri cildinizde toplanır ve kuru cilt pulları şeklinde görünür hale gelir.
Normal koşullarda cildimiz sürekli bir yenilenme süreci içindedir. Eski deri hücreleri, zaman içinde derinin en üst katmanında pul pul birikerek dökülür. Bu sürekli devam eden bir süreç olup, sağlıklı işleyen bir metabolizmada rahatsızlık vermeyecek şekilde gerçekleşir. Sistem doğru işlemediğinde ise; bu ölü cilt hücreleri cildimizin üzerinde birikip, toplanarak, gözle görülür büyük cilt pulları haline gelir.

Yüzeyde toplanan kuru cilt hücreleri kaba ve katı bir his verir. Kıyafetlere veya diğer kumaşlara takılıp  kaşınmalara neden olabilir. Kuruluğun devam etmesi halinde bu katılık ve sıkılık cildinizin çatlamasına neden olabilir fakat  bu durum yalnızca rahatsız edici olmakla kalmaz, cildin kurutucu etkilere daha açık olmasına da neden olur.
Kuruluk stratum corneumda daha derinlere indikçe, cildin fizyolojik fonksiyonları (sağlıklı korneositlerin doğal büyümesi ve olgunlaşması gibi) bozulmaya başlar. Gelişmemiş, olgunlaşmamış korneositler  de yüzeye zayıf bir halde eriştiklerinden dolayı  cildin kuruluğa dayanma ve çevresel zararları doğal olarak tamir etme yeteneğini de azalmış olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder