4 Mart 2012 Pazar

MÜKEMMEL YÜZ BAKIMI MÜKEMMEL YÜZ BAKIMI


MÜKEMMEL YÜZ BAKIMI

Mükemmel Yüz Bakımı Nedir?

 
*Ayda bir kez yapılan yüz bakımı, yüzde derin temizleme ve cilt renginde belirgin iyileşme sağlayacaktır.

*Başlangıçta cildinizi bir temizleme kremiyle yumuşatın. Kir, yağ ve makyaj kalıntılarının yumuşaması için birkaç dakikabekleyin. Daha sonra pamuk toplarıyla fazlalıklarıyüzünüzden alın. Yüzünüze ılık su çarpın ve parmak uçlarınu kullanarak göz çevresine dokunmadan masaj yapın.

*Böylece ölü cilt hücreleriyüzünüzden gider, cildiniz daha yumuşak ve düzgün olur ve bakıma hazır hale gelir.

*Yağlı vilde kil bazlı, normal ya da kuru cilde ise nemlendirici bir maske uygulayın. Beş dakika bekledikten sonra ılık suyla yıkayın. Gözenekleri kapatmak ve cildi ferahlatmak için serin su çarpın ve bir havluyla kurulayın.

*Çok az yüz toniğini bir pamuğa dökün ve burun, çene ve alındaki T bölgesi gibi yağlı bölgelere uygulayın.

*Yüzünüze nemlendirici uygulayın ve iyice yayın böylece şişlikler geçecek ve daha parlak bir görünüm oluşacaktır.

*Göz çevresine, çizgileri ve kırışıkları azaltmak için ve cildi yumuşatmak için bir göz çevresi kremi kullanın.


Gözler için Hassas Bakım

Göz çevresindeki cilt yüzün diğer yerlerinden daha ince ve hassastırözel bir bakım ister.

Bu bölge daha az nem tuttuğu için yaşlanmanın, siyah halkaların ve şişliklerin ilk belirtilerini gözterir. Bu bölgede çok az yağ bezi bulunduğu için kurumaya daha açıktır.

Cildin altında emici yağ hücreleri olmadığı için elastikiyetini hızla kaybeder.

Bir Göz Tedavisine KARAR VERMEK!
Cilt problemleriniz kötüleştirmeyecek özel bir göz tedavisi gerektirir. Göz bölgesi için çok ağır olan, gözyaşı bezlerinin salgısını engelleyecek, şişliklere yolacabilecek çok ağır yüz kremi ve yağlarını kullanmaktan kaçınmalısınız.

Jel bazlı krem ve yağlar, genç ve yağlı ciltleri tazeler. Cilde uygun olan yumuşatan hafif göz kremleri kullanmanız gerekir.

Esnek bir cilt sağlamak ve bu bölgede çizgilerin oluşumunu engellemek için yüzük parmağınızla az miktarda göz kremini bu bölgeye uygulayın (Arada sırada, çok miktarda kremle bu işlemi yapmaktansa düzenli olarak az miktarda krem uyğulamak daha doğrudur)

ŞİŞMİŞ GÖZLER İÇİN NELER YAPILABİLİR?
Soğutulmuş kremler kullanın, bu şişliklerin giderilmesini sağlayacaktır.

Birer dilim salatalık ya da patates dilimini gözlerinizin üstüne koyun ve 20 dakika bekleyin. Ardından iki çay poşetini gözlerinize koyun ve 15 dakika tutun. Çay, kan dindirici etkiye sahip tanin ve polipenol içeridiği içingözaltındaki torbalanmayı giderir.

Pamuk pedi, buzlu suya yada buz gibi süte batırın. Bu pedleri gözlerinizin üstüne koyun ve pedleri ılık olduğunda alın. Bunu 15 dakika devam ettirin, şişlikler gidecek ve gözünüzün beyazı daha parlak olacaktır.

İki parça pamuğu soğutulmuş gülsuyuna batırın ve fazlalıkları sıkın. Gözlerinizin üstünde 20 Dakika bekletin. Başka bir yöntem de çay kaşığını buzdolabında bir saat kadar bekletip, gözün ğzerine koymaktır, donmamış olmasına ve ço soğuk olmamasına dikkat edin; cildinize zarar verebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder